Vijesti

Arhiva vijesti

Asfaltiranje ulica u Novom Sarajevu u 2008. godini


Općina od planiranih 1.090.000 KM za radove utrošila 890.000 KM


Općine na prostoru kantona Sarajevo obavezne su provoditi projekat održavanja lokalnih cesta od značaja za njihovu lokalnu zajednicu, što podrazumijeva sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica.
Od planiranih 1.090.000 KM, Općina Novo Sarajevo je tokom 2008. godine za poslove asfaltiranja utrošila 890.000 KM. Nadležna općinska Služba za komunalne poslove u saradnji Savjetima mjesnih zajednica, organizovala je poslove tekućeg održavanja prioritetnih saobraćajnica.
Firmi „Sarajevoputevi“, Općina Novo Sarajevo je uplatila 100.000 KM za asfaltiranje ulica u sljedećim mjesnim zajednicama: Čengić Vila I, Čengić Vila II, Kvadrant, Željeznička, Dolac i Malta. Navedena firma je u ovoj godini kompletirala poslove na asfaltiranju ulica u prve tri spomenute mjesne zajednice, dok su radovi na asfaltiranju MZ Željeznička, Dolac i Malta u toku i bit će završeni u narednoj godini.
Javno komunalno preduzeće „Rad“ u 2008. godini završilo je poslove asfaltiranja ulica na području mjesnih zajednica Velešići, Gornji Velešići, Pofalići II, Hrasno brdo, Trg heroja, Grbavica II, Hrasno i Kovačići, dok će ulice na području MZ Vraca, Grbavica I i Gornji Kovačići biti asfaltirane tokom naredne godine. Vrijednost ovih radova je 29.000 KM.