Vijesti

Arhiva vijesti

Ambasador Republike Egipat posjetio SERDA-u

Ambasador Republike Egipat u BiH nj.e. Ahmed Khattab i zamjenik ambasadora Attia Abou Elnaga posjetili su danas Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju - SERDA gdje su se sastali sa menadžmentom Agencije. Tokom posjete gostima su prezentirani projekti i aktivnosti koje SERDA realizira na području Sarajevske makroregije, u okviru procesa regionalnog ekonomskog razvoja u BiH.
....
Razmatrane su i mogućnosti saradnje u oblasti ekonomskog razvoja između SERDA-e i Ambasade Republike Egipat u BiH. S tim u vezi, posebno je istaknuta oblast edukacije turističkih radnika i farmera.
Kako je naglasio ambasador Khattab, poseban interes Egipta je oblast drvne industrije i kupovina drveta iz BiH, te da privrednici iz Egipta krenu u konkretne razgovore sa bh. kompanijama radi uspostavljanja saradnje u ovoj oblasti.
...
Predstavnici egipatske ambasade predložili su da u narednom periodu SERDA-i dostave listu programa saradnje između Egipta i BiH, na osnovu koje bi naša Agencija mogla definisati oblasti i aktivnosti u okviru kojih bi se u narednom periodu pokrenuli konkretni projekti.
...
Predstavnici SERDA-e izrazili su zahvalnost ambasadoru Egipta i njegovom zamjeniku na posjeti i njihovoj zainteresiranosti za aktivnosti Agencije, te izrazili želju da današnji susret bude samo prvi korak u uspostavljanju uspješne i konkretne saradnje.