Vijesti

Arhiva vijesti

29 certifikata za nove HACCP menadžere

Konsultantska kuća Bio-Base d.o.o. u suradnji s partnerima Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom - SERDA, TÜVadria i Sanitarnom inspekcijom KS, organizarala je danas promociju završenih edukativnih programa za HACCP menadžere - Savjetnike za zdravstvenu ispravnost hrane, te praktične radionice implementacije HACCP-a.
Promocija je održana u prostorijama Edukativnog centra SERDA-e i tom prilikom su uručeni certifikati za dvadesetdevet polaznika. Prisutnima su se obratili direktor certifikacijske kuće TÜV AdriaMuamer Peljto, načelnik sanitarne inspekcije KSOsman Dr Kapetanović, projekt menadžer SERDA-e Slaviša Ćeranić i direktorica Bio-Base d.o.o. Esada Nuhbegović.
Ovaj događaj je ujedno bio i prilika za promociju novog projekta iz ciklusa edukacija u organizaciji Bio-Base, za zvanje „HACCP EXPERT“ , dodatnog specijalističkog programa s naglaskom na upravljanju kontrolnim kritičnim tačkama, čiju provodivost i održivost ističu i zahtjevi Zakona o hrani i Zakona o veterinarstvu.
U uvodnom obraćanju, direktorica Bio-Base d.o.o. Esada Nuhbegović između ostalog je naglasila:
„Od strateške i političke važnosti za svaku zemlju jesu proizvodnja hrane i vode. BiH je donijela zakone, gdje je i posebno istaknuta neophodnost provedbe HACCP sistema u svim sektorima proizvodnje hrane. Stoga, Bio Base d.o.o., prije svega, educira menadžere kako da sami implementiraju sistem u svojim firmama te istim upravljaju, a naš novi program HACCP EXPERT je usmjeren na upravljanje CCP-om kao osnovnim korakom u implementaciji HACCP-a. Konzumacijom zdrave hrane, zdrava je i nacija.“
Inače, edukacije se održavaju kontinuirano već drugu godinu, a primjena znanja stečenih seminarima, kroz radionice, po prvi put je organizirana i izvedena na praktičnom primjeru implementacije u Hotelu „Maršal“ na Bjelašnici i MERCATOR tržnom centru.
Svi projekti se realiziraju u cilju promocije kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane Implementacijom HACCP sistema, pri čemu se ujedno ispunjavaju zakonske odredbe i legislative BiH.
...
.....