Početak obuke u okviru pilot aktivnosti „Mladi kuhari sa invaliditetom angažovani u slow food turizmu Kantona Sarajevo“ EU projekta SReST
U četvrtak, 24. aprila 2025. godine, u Centru za osposobljavanje, prekvalifikaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom – ProReha u Vogošći, održ...
Više detaljaKada se hrana i šuma spoje: SReST i Danube Wood(s) Route stvaraju sinergiju
Projektni tim SReST-a učestvovao je 10. aprila 2025. godine na partnerskom sastanku projekta Danube Wood(s) Route, održanom u Sarajevu, u organizaciji Sarajevsk...
Više detaljaOdržan drugi dio obuka „Osmisli svoju ideju” i “Započni svoj posao“ za drugu grupu nezaposlenih osoba sa područja općina Vogošća, Ilijaš i Hadžići
U sklopu projekta VIHOR, u Općini Vogošća 17., 18. i 19. februara 2025. godine održan drugi dio obuka „Osmisli svoju ideju” i “Započni...
Više detaljaSERDA mapirala potencijale za razvoj slow food turizma u Kantonu Sarajevo
U okviru projekta „Društveno odgovorni slow food turizam u Dunavskoj regiji – SReST“, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA usp...
Više detaljaRAZVOJ KULINARSKOG SLOW FOOD TURIZMA U KANTONU SARAJEVO
Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, kao jedan od partnera SReST projekta, posvećena je transformaciji Kantona Sarajevo u održivu i društveno o...
Više detalja