Početak obuke u okviru pilot aktivnosti „Mladi kuhari sa invaliditetom angažovani u slow food turizmu Kantona Sarajevo“ EU projekta SReST

U četvrtak, 24. aprila 2025. godine, u Centru za osposobljavanje, prekvalifikaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom – ProReha u Vogošći, održ...

Više detalja

Kada se hrana i šuma spoje: SReST i Danube Wood(s) Route stvaraju sinergiju

Projektni tim SReST-a učestvovao je 10. aprila 2025. godine na partnerskom sastanku projekta Danube Wood(s) Route, održanom u Sarajevu, u organizaciji Sarajevsk...

Više detalja

Održan drugi dio obuka „Osmisli svoju ideju” i “Započni svoj posao“ za drugu grupu nezaposlenih osoba sa područja općina Vogošća, Ilijaš i Hadžići

U sklopu projekta VIHOR, u Općini Vogošća 17., 18. i 19. februara 2025. godine održan drugi dio obuka „Osmisli svoju ideju” i “Započni...

Više detalja

SERDA mapirala potencijale za razvoj slow food turizma u Kantonu Sarajevo

U okviru projekta „Društveno odgovorni slow food turizam u Dunavskoj regiji – SReST“, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA usp...

Više detalja

RAZVOJ KULINARSKOG SLOW FOOD TURIZMA U KANTONU SARAJEVO

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, kao jedan od partnera SReST projekta, posvećena je transformaciji Kantona Sarajevo u održivu i društveno o...

Više detalja